Roca de la Verna

   Es una petita cinglera molt alta, 975 m., situada a l'esquerra de l'inici del barranc de la Mistera i a la dreta i per sobre del barranc de Racó de la Barra.

L'horitzó de ponent de la capçalera del Brugent coincideix amb el límit de la conca de l'Ebre. Aquesta línea esta partida en dos per la serra dels Solans. A la dreta queda la Serra Plana i el Coll presidits pel Picorandan, i a l'esquerra una línea mes discontinua que va del coll de Sant Roc fins els Rancs presidida per la roca de la Verna.

Aquesta roca es un exemple de confusió toponímica. Trobem fins a sis entrades a Internet amb aquest nom totes errònies, ja que la situen dalt d'un tossal que esta sobre el mas de Conselo, molt bonic, però sense nom. El mapa 1:5.000 de l'ICGC també la situa en aquest lloc incorrecte. Tot aquest espai pertany al terme de Prades però la gent de Capafonts el coneix be perquè bona part d'aquestes terres son de la seva propietat. Convé aclarir aquest error perquè, tal com acabem d'explicar, la roca de la Verna es una referència important per aquesta part de les Muntanyes de Prades.
  41°17'50.00"N 1°0'10.00"E 975 metres
Del Coll de Capafonts a la Roca de la Verna* 1,05 km +48 metres 0:23h Moderat     Veure la ruta
*No és una ruta recomenable, no hi ha camí a l'últim tram. La roca es pot contemplar des del camí de la Mistera.
En breu...

font

A l'actualitat vista del camí de la Mistera.


font

A l'actualitat.


font

Panoràmica de la vall amb el Mas de la Mistera a primer pla, tapat pels arbres.


font

La roca vista des de l'Ermita de l'Abellera.

Fotografies: Enric Fort Ferrer

La nostra vall - Barranc de la Mistera, Racó de la barra i Rebollar
-La Mistera
-Roca de la verna


[Tornar a l'Índex]      [Veure el mapa interactiu]