Pena Roja
   Una de les tres roques importants de la vall. Els líquens que la poblen li donen el seu color, però quan el sol es pon els darrers raigs l'il·luminen i encara l'envermelleixen més. Forma part del darrer graó de la cinglera que marca els límits del Montllat i n'és el pany de paret més ample i alt. Als mapes quasi sempre està mal indicada, perquè el seu nom és al lloc on hi ha un vèrtex geodèsic al qual els topògrafs van donar el mateix nom pel fet d'estar a prop.

   A Capafonts tenim una singularitat toponímica pròpia del lloc fronterer que ocupem al mapa lingüístic de Catalunya: anomenem i tenim una Queralta, una Rocalta, i la Pena Roja, tres noms que volen dir roca.

   Sota la Pena Roja hi ha una petita font coneguda com el baci de la Pena Roja que recull suficient aigua per fer passar la set dels qui passen per allí. La raresa d'aquest baci és que la seva fusta està coberta d'una capa de calç que l'ha fossilitzat, i tot i que deu fer moltíssims anys que és allà, no es podreix. Des de Pena Roja es veu el panorama més bonic del poble i els seus voltants.
Més informació al número 3 de la nostra revista. [Veure] 41°17'29.97"N 1°2'42.75"E 1.005 metres
De Capafonts a Pena Roja 5,41 km 387 metres 2:20h Moderada     Veure la ruta
En breu...

font

A l'actualitat


font

A l'actualitat


font

A l'actualitat


font

A l'actualitat


Fotografies: Enric Fort Ferrer

La nostra vall - Barranc de Terrascona o del Molinet
-La Foradada
-Penaroja
-Molinet del Vicent
-Els Morterets

[Tornar a l'Índex]      [Veure el mapa interactiu]