Cova de les Gralles
   Aquesta balma és un lloc únic, potser el més singular de la vall i de totes les muntanyes de Prades.

   La cova en forma d'absis romànic, el salt d'aigua de cinquanta metres i el petit llac que es forma davant conformen un àmbit d'una gran singularitat i bellesa. El salt d'aigua només és present en època de pluges, perquè el barranc neix dalt dels Montllats i té un curt recorregut.

   Pels qui tenen cames àgils, i en època de sequera quan el barranc no raja, és recomanable arribar-hi passant per la llera del barranc que mena al lloc des de la font de la Llódriga; un recorregut ple d'esgraons i un laberint de blocs de pedra obliguen a un exercici interessant; els qui no saben grimpar millor que s'abstinguin.

   S'hi puja per un camí ben assenyalat que surt vora de la font de la Llódriga. Quan s'arriba al Morral de la Devesa, des de sota de la cinglera es veu, enfront, la Pixera. Poseu el teleobjectiu i fareu la millor foto possible del salt d'aigua. La cova queda al fons del barranc, una mica més amunt, i també té una perspectiva molt bona. Si voleu veure la cova amb l'aigua despenjant-se des de dalt, assegureu-vos que ha plogut recentment. Si no baixa aigua, també us agradarà.

41°16'54.03"N 1°2'35.02"E 885 metres
De Capafonts a la Cova de les Gralles 2,56 km +203 metres 1:10h Moderada     Veure la ruta
| La Cova després de fortes plujes | La Cova des de l'aire |

font

A l'actualitat


font

A l'actualitat


font

A l'actualitat


font

A l'actualitat

Fotografies: Enric Fort Ferrer

La nostra vall - Barranc de la Font Nova
-La cova de les Gralles
-El Pont de Goi
- La Moleta
-Les Culles


[Tornar a l'Índex]      [Veure el mapa interactiu]