El "Pantano"
   Es tracta, com indica el nom, d'una obra hidràulica, construïda a començaments del segle vint. Es troba al barranc del Rebollar poc abans de l'aiguabarreig amb el de l'Aragonesa. Des d'allí es portava aigua a les parades del Conselo, del Pere Fortet, del Batista de la Viuda, del Pepó i del Salvador Batistó que hi ha més avall, fins a damunt del Salt de Nulles.

   Mesura uns cinc metres d'ample i té una alçada d'uns dos metres. Actualment, ja no té utilitat perquè l'embassament és ple de terra, i perquè no hi ha terres cultivades per regar. Només una canonada condueix l'aigua del barranc des de la presa fins a algun hort a la Riera. En les sis o set dècades d'existència, la tosca ha cobert totalment la presa, de manera que no és fàcil d'identificar-la.

   S'hi arriba des de la pista del Rebollar que surt del barranc de l'Aragonesa. Quan s'acaba la costa i comença a planejar, es travessa el bosc de pins de l'esquerra, que aquí és net. També s'hi pot accedir per l'antic senderó que surt de les parades immediates al salt de Nulles i remuntar el barranc. El camí és tapat per la vegetació en alguns trams, que dificulta el pas.
Més informació al número 13 de la nostra revista. [Veure] 41°18'07.60"N 1°01'07.99"E 743 metres
En breu...

font


font

Detall de les restes a l'actualitat.

Fotografies: Diego López Bonillo
Edificacions fora del poble - Basses, sequies, rescloses...
-Resclosa del molí de més avall
-El "Pantano"
-Pou del Gravat
-Bassa del Barral
-Bassa del Mingo
-Bassa del Maiet
-Bassa antiga del Llarg
-Bassa dels bombers


[Tornar a l'Índex]      [Veure el mapa interactiu]